En Yangın çıkış kapısı Sırları
En Yangın çıkış kapısı Sırları
Blog Article
Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın yerinde insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın ve mülklerin emniyetliğini tedariklemek bâtınin tasarlanmış önemli bir güvenlik önlemidir. Yangın bapları, yangının yayılmasını engelleyerek insanların emniyetli bir şekilde tahliye olmalarını sağlar ve öbür alanlarda hasarın azaltılmasına yardımcı olur.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden henüz okkalı olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Ayrıca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.
Hatta, evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, iyi şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın mazbut testleri bünyelmaktadır. Yangın baplarımızın içinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına dayanıklılık sürelerinin arttırılması ile ilişkin etüt ihya çkızılışmalarımız vardır.
Yangın gibi ivedili durumlarda dâhilen hafif bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici Yangın çıkış kapısı özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma duvar sıfır bu kilitler yalnızca yangının zararlı etkilerini bağırsakeriye hapseder.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlamış olurında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok saygınlık hale getirmiştir.
Tütün sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Acil çıkış kapısı ismi ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena gestaltda Yangın kapısı bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Katıcı malzeme bağırsakermeyen ve yönıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, taçıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör Yangın merdiveni kapısı kuyusuna ve gazlı, kuru toz, ab sprey ve benzeri özge kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi binalmayabilir.
Yangın kapımızdan birisi zor açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş başüstüneğu muhtevain muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.
Sair nedenlerle kullanılması veya yangın kapkaloriın önüne bir duvar konulması durumunda, yangın bapsına revan koridor gereksiz eşyalarla dolup, gerektiğinde bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.
Yangın kapıları özellikleri ilişkin mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir başlangıçlık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.
Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten henüz ali mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.